Barsista Träning Pro
Den enda kursen som du behöver gå
Vår mest kompletta kurs som ger dig alla förutsättningar att lyckas i yrket. Barista träning Pro tar dig från böna till kopp och från kopp till ett jobb som barista.
Kurslängd: 120 timmar fördelat på tre veckor
Pris: 63.000 kr
Det här får du ut av kursen
Introduktion till kaffe
Våra instruktörer tar dig med på en spännande resa genom kaffets brokiga historia till var kaffet är idag. Du lär dig om olika ursprung och hur arbetet är på kaffegården. Våra instruktörer om olika variteter och om olika kaffeprocesser.
Hur du brygger espresso och skummar mjölk
Våra instruktörer lär dig grunderna till hur du brygger espresso och skummar den perfekta mjölken. Du lär dig alla tekniker som du behöver för att få kaffet att smaka gott och hur du ska justera bryggningen om det inte riktigt blir rätt. Under detta avsnitt får du veta hur de är att arbeta bakom baren och våra instruktörer djupdyker i kaffemenyn.
Som barista serverar du inte bara en kopp som ska smaka gott utan den måste även se vacker ut. Våra instruktörer lär dig de tekniker du behvöer för att behärska Latte artens hemligheter. Självklart lär du dig att göra de enkla mönstren som hjärta och tulip. Men du lär dig även att komponera egna bilder.
Latte Art
Perkulation och Immersionbryggning
Att vara barista är mycket mer än att bara behärska espresso och latte art. Du behöver ocks kunna brygga kaffe på många olika sätt. Under kursen lär vår instruktörer deltagarna hur de ska göra för att använda sig av alla tänkbara bryggmetoder. Hur extrationen fungerar i dessa och vilka teniker som krävs. Och eftersom kursen fokuserar på att du ska kunna arbeta som barista får du lära dig allt om batch brew och hur den lagras och förvaras på bästa sätt.
Vecka 1 (Exempel)
-
Måndag
8.00 IIntroduktion
9.00 Genomgång av utrustning
10.00 Att brygga espresso
12.00 Lunch
13.00 Att summa mjölk
15.00 Kombinera espresso och mjölk
1630. Rengörning -
Tisdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Espresso och mjölkträning
12.00 Lunch
13.00 Espresso och mjölk teori
15.00 Espresso och mjölk träning
16.30 Rengörning -
Onsdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Introkudtion till kaffe
11.00 Espresso och möjlkträning
12.00 Lunch
13.00 Espresso och mjölktränng
15.00 Introduktion till kaffe
16.30 Rengörning -
Torsdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Latte art
12.00 Lunch
13.00 Latte art
16.30 Rengörning -
Fredag
8.00 Tillbaka blick
9.00 HACCP
11.00 Espresso och mjölkträning
12.00 Lunch
13.00 Espresso och mjölkträning
14.00 Latte Art
16.30 Rengörning
Vecka 2 (Exempel)
-
Måndag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Perkulation
12.00 Lunch
13.00 Perkuation
15.00 HACCP
1630. Rengörning -
Tisdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Latte Art
12.00 Lunch
13.00 Immersion
16.30 Rengörning -
Onsdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Introkudtion till kaffe
11.00 Immersion
12.00 Lunch
13.00 Immersion
15.00 Introduktion till kaffe
16.30 Rengörning -
Torsdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Latte art
12.00 Lunch
13.00 Espresso och mjökträning
16.30 Rengörning -
Fredag
8.00 Tillbaka blick
9.00 HACCP
11.00 Latte Art
12.00 Lunch
13.00 Introduktion till kaffe
15.00 Latte Art
16.30 Rengörning
Vecka 3 (Exempel)
-
Måndag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Perkulation
12.00 Lunch
13.00 Perkuation
15.00 HACCP
1630. Rengörning -
Tisdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Introduktion till kaffe
12.00 Lunch
13.00 Immersion
16.30 Rengörning -
Onsdag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Introkudtion till kaffe
11.00 Immersion
12.00 Lunch
13.00 Perkulation
15.00 Introduktion till kaffe
16.30 Rengörning -
Torsdag
8.00 Tillbaka blick från gårdagen
9.00 Introduktion till kaffe
11.00 Espesso och mjölkträning
12.00 Lunch
13.00 HACCP
14.00 Perkultion och Immersion
16.30 Rengörning -
Fredag
8.00 Tillbaka blick
9.00 Rollspelar att arbeta på café
12.00 Lunch
13.00 Rollspelar att arbeta på café
15.00 Rengörning
15.30 Tillbaka blick
