Barsista Träning Pro

Den enda kursen som du behöver gå

Vår mest kompletta kurs som ger dig alla förutsättningar att lyckas i yrket. Barista träning Pro tar dig från böna till kopp och från kopp till ett jobb som barista.

Kurslängd: 120 timmar fördelat på tre veckor

Pris: 63.000 kr

Det här får du ut av kursen

Introduktion till kaffe

Våra instruktörer tar dig med på en spännande resa genom kaffets brokiga historia till var kaffet är idag. Du lär dig om olika ursprung och hur arbetet är på kaffegården. Våra instruktörer om olika variteter och om olika kaffeprocesser.

Hur du brygger espresso och skummar mjölk

Våra instruktörer lär dig grunderna till hur du brygger espresso och skummar den perfekta mjölken. Du lär dig alla tekniker som du behöver för att få kaffet att smaka gott och hur du ska justera bryggningen om det inte riktigt blir rätt. Under detta avsnitt får du veta hur de är att arbeta bakom baren och våra instruktörer djupdyker i kaffemenyn.

Som barista serverar du inte bara en kopp som ska smaka gott utan den måste även se vacker ut. Våra instruktörer lär dig de tekniker du behvöer för att behärska Latte artens hemligheter. Självklart lär du dig att göra de enkla mönstren som hjärta och tulip. Men du lär dig även att komponera egna bilder.

Latte Art

Perkulation och Immersionbryggning

Att vara barista är mycket mer än att bara behärska espresso och latte art. Du behöver ocks kunna brygga kaffe på många olika sätt. Under kursen lär vår instruktörer deltagarna hur de ska göra för att använda sig av alla tänkbara bryggmetoder. Hur extrationen fungerar i dessa och vilka teniker som krävs. Och eftersom kursen fokuserar på att du ska kunna arbeta som barista får du lära dig allt om batch brew och hur den lagras och förvaras på bästa sätt.

Vecka 1 (Exempel)

  • Måndag

    8.00 IIntroduktion
    9.00 Genomgång av utrustning
    10.00 Att brygga espresso
    12.00 Lunch
    13.00 Att summa mjölk
    15.00 Kombinera espresso och mjölk
    1630. Rengörning

  • Tisdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Espresso och mjölkträning
    12.00 Lunch
    13.00 Espresso och mjölk teori
    15.00 Espresso och mjölk träning
    16.30 Rengörning

  • Onsdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Introkudtion till kaffe
    11.00 Espresso och möjlkträning
    12.00 Lunch
    13.00 Espresso och mjölktränng
    15.00 Introduktion till kaffe
    16.30 Rengörning

  • Torsdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Latte art
    12.00 Lunch
    13.00 Latte art
    16.30 Rengörning

  • Fredag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 HACCP
    11.00 Espresso och mjölkträning
    12.00 Lunch
    13.00 Espresso och mjölkträning
    14.00 Latte Art
    16.30 Rengörning

Vecka 2 (Exempel)

  • Måndag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Perkulation
    12.00 Lunch
    13.00 Perkuation
    15.00 HACCP
    1630. Rengörning

  • Tisdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Latte Art
    12.00 Lunch
    13.00 Immersion
    16.30 Rengörning

  • Onsdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Introkudtion till kaffe
    11.00 Immersion
    12.00 Lunch
    13.00 Immersion
    15.00 Introduktion till kaffe
    16.30 Rengörning

  • Torsdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Latte art
    12.00 Lunch
    13.00 Espresso och mjökträning
    16.30 Rengörning

  • Fredag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 HACCP
    11.00 Latte Art
    12.00 Lunch
    13.00 Introduktion till kaffe
    15.00 Latte Art
    16.30 Rengörning

Vecka 3 (Exempel)

  • Måndag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Perkulation
    12.00 Lunch
    13.00 Perkuation
    15.00 HACCP
    1630. Rengörning

  • Tisdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Introduktion till kaffe
    12.00 Lunch
    13.00 Immersion
    16.30 Rengörning

  • Onsdag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Introkudtion till kaffe
    11.00 Immersion
    12.00 Lunch
    13.00 Perkulation
    15.00 Introduktion till kaffe
    16.30 Rengörning

  • Torsdag

    8.00 Tillbaka blick från gårdagen
    9.00 Introduktion till kaffe
    11.00 Espesso och mjölkträning
    12.00 Lunch
    13.00 HACCP
    14.00 Perkultion och Immersion
    16.30 Rengörning

  • Fredag

    8.00 Tillbaka blick
    9.00 Rollspelar att arbeta på café
    12.00 Lunch
    13.00 Rollspelar att arbeta på café
    15.00 Rengörning
    15.30 Tillbaka blick

Lär dig skapa den perfekta espresson